Castellano / Català / Français / English
 
 
La Primera Edició del Esperanzah! World Music Festival celebrada al Prat de Llobregat durant els dies 26, 27 i 28 de juny, ha finalitzat amb gran èxit de públic i s'ha consolidant com festival a Catalunya.

Esperanzah! World Music Festival, despertador de consciències i sentits, que va néixer en Floreffe, Bèlgica, en el 2001, ha aconseguit traslladar l'esperit a terres catalanes: la unió per un projecte comú d' ONGs, associacions, col·lectius, partits polítics, sindicats i més de 200 voluntaris, l'objectiu dels quals ha estat i és mobilitzar a través de la cultura. Esperanzah ha estat i és un somni, una utopia necessària treballada des del pragmatisme per a impulsar i mobilitzar a través de la societat civil, amb vocació d'avançar cap a la societat relacional i assolir un món més just i sostenible. És, per tant, un espai de construcció col·lectiva ple d'esperança. I un èxit només arrencar.

L'estimació d'assistència de públic al llarg de les tres jornades és de 13.000 persones. Els diferents espais i activitats han donat bon compte de la participació, des de La Plaça dels Possibles amb la seva mostra d'animacions, tallers, xerrades, jocs i projeccions audiovisuals sobre la sobirania alimentària, fins a les zones que acollien artistes emergents, companyies de teatre social o ambulant, passant per la mostra de Cinema Mediambiental o les emissions de Radio Nikosia i Radiochango des d'internet. Sense oblidar el Poble dels Nens, amb activitats específiques per a ells i les seves famílies o les zones per a persones amb mobilitat reduïda i dones embarassades. Tot això ha conformat un espai ampli de convivència, oci i aprenentatge.

Tampoc podem oblidar l'eclèctica proposta musical que Esperanzah! World Music Festival ha ofert en aquesta la seva primera edició amb artistes com Zapata Zoo, El Cabrero, Mercadonegro, La Pegatina, Muyayo Riff, Costo Rico, Calima, Tiken Jah Fakoly, Smod, Sara Van, Terrakota, Els Fréres Guissé o Keziah Jones, tots ells compromesos amb l'esperit del festival.

El caràcter transformador de Esperanzah! World Music Festival reafirma la idea que un festival és una bona eina per a sensibilitzar i agitar consciències en pro d'un món millor des del respecte, la convivència, el diàleg, el debat, i la participació.

Esperanzah! World Music Festival s'ha consolidat com festival.  
Pròxima estació, Esperanzah! 2010.

 

 Fotos
Esta página necesita Flash Player para mostrarse correctamente
Haga clic aquí para descargarlo
 Entitats participants
Esta página necesita Flash Player para mostrarse correctamente
Haga clic aquí para descargarlo
 Patrocinadors
Esta página necesita Flash Player para mostrarse correctamente
Haga clic aquí para descargarlo
Desarrollo Web: Vinx     Diseño: