Castellano / Català / Français / English

Misió i valors

 

MISIÓ

Esperanzah! World Music festival treballa per establir un pont real entre la música i les arts i el compromís per a la mobilització de la societat civil per un món més just i sostenible.


VALORS

El festival Esperanzah! World Music Festival i el col·lectiu d'homes i dones que treballem conjuntament per construir aquest festival, mantenim una sèrie de valors que ens ajuden a assolir la missió que proposem i a construir el món pel que lluitem.


VISIÓ

Una ética participativa i comunitària

Des de la seva creació ja fa 8 anys, l'organització del festival va acompanyada de la reflexió sobre el desenvolupament sostenible. Això es tradueix en el principi que guia l'elecció dels artistes, dels col·laboradors, la sensibilització respecte a les problemàtiques que ens interessen a tots/es, la invitació als participants per a que proposin diferents actes, o per la gestió responsable del medi ambient en el que es desenvolupa el festival, integrant el municipi del Prat del Llobregat i dels seus ciutadans a la nostra proposta.

Esperanzah! és molt més que un festival de músiques, és una proposta amb la intenció de canviar el món, de veure que hi ha altres maneres de funcionar. La part associativa del Festival Esperanzah és un dels eixos principals del Festival. El marc del festival és un espai d'acollida a tots els moviments socials per a que mostrin els seus projectes i, d'aquesta manera, sensibilitzar al públic del que s'està desenvolupant des de les diferents propostes associatives.

Però la mobilització no s'entén per la involucració de la ciutadania ja associada, sinó que es vol implicar a totes les persones, començant per tots els voluntaris i voluntàries que es trobaran a tots els racons del festival.

Malauradament, l'organització d'un esdeveniment d'aquesta escala genera una gran quantitat de residus. Esperanzah! És un festival coherent amb els seus principis.

És per aquesta raó que totes les associacions o organitzacions que desenvolupin activitats durant el Festival, hauran d'haver firmat un conveni mediambiental.

Amb la multiplicació dels punts de recollida, contenidors específics per la gestió dels residus i la utilització de gots de plàstic de pagament per poder gestionar al màxim la seva devolució i el reciclatge al final del festival, volem reduir al màxim l'impacte mediambiental, i amb aquesta i altres iniciatives concretes, respectar el medi ambient del Parc Nou i el "ben estar" de tots i totes.


Per acollir 15.000 persones durant tres dies s'ha ideat una intensificació i diversificació dels transports per arribar al festival tant a un nivell local, amb connexions directes des dels punts claus d'arribada amb transport públic, com internacional, amb vols des de les principals ciutats europees amb un paquet de vol + entrada del festival durant tres dies + càmping per l'allotjament.

Per arribar al festival, s'indicaran també camins alternatius als disponibles amb els transports públics o amb cotxe, ja que es disposarà d'informació de com arribar en bicicleta o caminant, inclòs des de l'aeroport.

A la vegada es propulsarà d'una plataforma a través de la pàgina web i d'un stand al mateix festival anomenat "Eco Mobile" que permetrà als participants arribar o anar-se'n amb cotxe-compartit.


Un dels objectius principals del Festival Esperanzah! és mantenir l'horitzontalitat, és a dir, que ha de passar pel seu grup organitzador, des dels artistes convidats, passant per les associacions i professionals que hi participen al festival.

Persones amb mobilitat reduïda

L'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda queda assegurada: equips de voluntaris de d'ONGs especialitzades estaran a disposició per ajudar-les a o moure's pel festival. Es disposarà de senyalitzacions dels espais reservats, sanitaris adaptats, un local per poder canviar-se i d'una zona vallada reservada estrictament per ells a cada un dels escenaris .

Esperanzah! és un festival també per a les famílies. Es disposaran d'un espai reservat per les dones embarassades als grans concerts i de dos punts amb casetes per a que les famílies puguin canviar als seus nadons.

La elecció dels nostres col·laboradors financers i associatius és un punt al que s'ha de prestar una particular atenció. Aquesta elecció es basarà sobre els valors ètics del festival, en el nostre objectiu social i en la lluita per a que la societat sigui més justa i democràtica.

És per aquesta raó que no tenim cap mena de vincle de treball amb Coca Cola per exemple, Habana Club o Danone. El nostre Consell d'Experts, format per intel·lectuals i persones rellevants del món sociocultural, servirà com a òrgan consultiu sobre aquesta mena de qüestions, estudiant cada cas de col·laboració empresarial amb el festival.

Dintre de la Terra d'Esperanzah! l'euro ni cap altre moneda real podrà ser utilitzada per la compra-venda. Una moneda pròpia del festival serà la moneda fictícia a través de la qual els participants podran realitzar el seu consum, un consum que estarà marcat sempre per la reflexió.


L'aventura d'Esperanzah! comença pel municipi i els seus habitants. Som conscients de la cura al confort de la població del Prat del Llobregat, i per exemple, el primer lloc des d'on s'impulsa el voluntariat és des dels seus ciutadans i ciutadanes i les seves associacions.

Així mateix, es privilegien també els distribuïdors de la regió i els productes locals.

 
 

 

 Fotos
Esta página necesita Flash Player para mostrarse correctamente
Haga clic aquí para descargarlo
 Entitats participants
Esta página necesita Flash Player para mostrarse correctamente
Haga clic aquí para descargarlo
 Patrocinadors
Esta página necesita Flash Player para mostrarse correctamente
Haga clic aquí para descargarlo
Desarrollo Web: Vinx     Diseño: